Visie

Individuele aanpak

Geen paard, pony of ezel is hetzelfde. Niet alleen hun karakters verschillen. Tevens komen allerlei uiteenlopende (of sterk afwijkende) beenstanden en voetvormen, aandoeningen en ziektes voor, welke invloed hebben op de gehele conditie en prestaties van het dier. 
“Dit maakt het beroep hoefsmid bijzonder interessant!”, aldus Lisa Verrijt, eigenaar van de hoefsmederij.
Iedere situatie is anders, daarom is een individuele aanpak zo belangrijk. Elk geval wordt aandachtig bestudeerd. Zo nodig gebruikt ze aangepast beslag of wordt de stand en kwaliteit bevorderd door corrigerende behandelingen.

“Geduld is de sleutel”

Jarenlange ervaring, een gedegen opleiding en uitstekende leermeesters hebben bijgedragen aan kennis van het vak, incluis een goede omgang met paarden. Niet elk paard is even gemakkelijk; begrijpen waarom een dier op bepaalde wijze reageert, met geduld en gepaste doortastendheid, is van belang. Lisa neemt de tijd om het vertrouwen van jonge en onzekere paarden te verdienen, lastig soms met een drukke agenda maar een waardevolle investering in de toekomst. “Elk paard heeft nu eenmaal goede hoefverzorging nodig. Geduld is daarvoor de sleutel. Wanneer je het vertrouwen van een dier weet te verdienen, wordt de behandeling een aangenaam moment van samenwerking.”

Mobiele hoefsmederij

De binnenkant van de herkenbare bus is uitgerust als in- en uitschuifbare en inklapbare mobiele smidse. Compleet met een oven voor de hoefijzers, maar ook een slijpmachine, aambeeld, gereedschap als boormachines, tig hoefijzers in verschillende soorten en maten, allerlei materialen voor therapeutisch beslag en behandeling. En een werkbank die goeddeels uit de wagen kan schuiven. Zo komt Hoefsmederij Verrijt beslagen bij u thuis. Gemak voor u en uw paard!