Visie

Individuele aanpak

Geen paard is hetzelfde, dat weet iedereen. Maar niet alleen hun karakters verschillen. Net als bij mensen komen bij paarden ook allerlei uiteenlopende (of sterk afwijkende) beenstanden en voetvormen voor.
“Dit maakt het beroep hoefsmid bijzonder interessant!”, aldus Lisa Verrijt, eigenaar van de hoefsmederij.
Iedere situatie is anders, daarom is een individuele aanpak zo belangrijk. Elk geval wordt aandachtig bestudeerd. Zo nodig gebruikt ze aangepast beslag of bevorderen we de hoefstand door corrigerende behandelingen.

“Geduld is de sleutel”

Jarenlange ervaring, een gedegen opleiding en uitstekende leermeesters hebben bijgedragen aan kennis van een goede omgang met paarden. Niet elk paard is even gemakkelijk; geduld en consequentie zijn dan erg belangrijk. Lisa neemt de tijd om jonge en angstige paarden rustig te krijgen, lastig soms met een drukke agenda maar een waardevolle investering in de toekomst. “Elk paard heeft nu eenmaal goede hoefverzorging nodig. Geduld is daarvoor de sleutel. Wanneer je het vertrouwen van een onzeker dier weet te winnen, zal de behandeling steeds makkelijker en meer ontspannen verlopen.”.

Mobiele hoefsmederij

De binnenkant van de herkenbare bus is uitgerust als in- en uitschuifbare en inklapbare mobiele smidse. Compleet met een oven voor de hoefijzers, maar ook een slijpmachine, aambeeld, gereedschap als boormachines, tig hoefijzers in verschillende soorten en maten. En een werkbank die goeddeels uit de wagen kan schuiven. Zo komt Hoefsmederij Verrijt beslagen bij u thuis. Gemak voor u en uw paard!